Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

De ecocheque verdwijnt: wat zijn de gevolgen?

Ecocheque
Onlangs werd beslist de ecocheques te laten verdwijnen. Reden: te veel administratieve rompslomp en te hoge kosten. Maar wat zijn de gevolgen voor werknemers?
Ecocheque verdwijnt

De regeringspartijen dienen een wetsvoorstel in om zowel de papieren als de elektronische ecocheques af te schaffen. Daarmee willen ze de kosten en administratieve rompslomp voor handelaars en werkgevers beperken, maar ook voorkomen dat werknemers de cheques vergeten uit te geven. In de plaats komt er een ecovergoeding van maximaal 250 euro per jaar. Die wordt netto op je rekening gestort, zonder dat je werkgever er belastingen of sociale lasten op hoeft te betalen.

Wat zijn de gevolgen?

De bedoeling van de ecocheques was om mensen te stimuleren het extra budget te besteden aan groene of duurzame producten. Met de ecovergoeding - die in feite helemaal niet meer 'eco' is - doe je wat je zelf wilt. Voor werkgevers blijft het echter een fiscaal interessante vergoeding, die ze kunnen uitkeren als een soort netto bonus. Zo wil de regering werkgevers stimuleren om de vergoeding te blijven uitkeren.LEES OOK: 'Ontslag: wat zijn mijn rechten en plichten?'


Vanaf wanneer?

Vanaf 1 januari 2018 wordt het bedrag van de cheque rechtstreeks op je rekening gestort.

En de maaltijdcheques?

Hoewel er stemmen opgaan om ook het systeem van maaltijdcheques af te schaffen en te vervangen door een nettovergoeding, blijven elektronische en papieren maaltijdcheques voorlopig wel bestaan.


Bron: deredactie.beIs je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.

Loading...