Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

De 7 bestbetaalde beroepen van het moment

bestbetaalde beroepen
Elk jaar doet de overheid onderzoek naar de lonen in ons land en giet ze die in statistieken. Met welk beroep verdien je het meest in België? We zetten de bestbetaalde functies voor je op een rij.


1. Directeur of CEO van een grote onderneming

Als directeur van een groot bedrijf verdien je twee tot drie keer meer dan de gemiddelde werknemer: 9.253 euro bruto per maand. Voor dat loon wordt er natuurlijk wel het een en ander van je verwacht, en moet je je eerst zien op te werken. Bekijk de vacatures.

2. ICT Manager

Na algemeen directeurs zijn ICT Managers de best betaalde managers. Gezien de cruciale rol van informatie- en communicatietechnologie in elk aspect van het bedrijfsleven is dat niet zo verwonderlijk. ICT Managers verdienen gemiddeld 6.925 euro bruto per maand. Bekijk de vacatures.

3. Managers in zakelijke of administratieve dienstverlening

Financieel directeurs, HR Managers en leidinggevenden van juridische of administratieve diensten zien maandelijks een brutoloon van 6.734 euro op hun loonfiche staan. Ook zij dragen een grote verantwoordelijkheid en hebben vaak een breed takenpakket. Bekijk de vacatures.LEES OOK: 'Hoe vind je een job die je gelukkig maakt?'4. Artsen

Het loon van een arts verschilt naargelang zijn ervaring en specialisatie, maar zou volgens de cijfers van het onderzoek gemiddeld rond de 6.722 euro bruto schommelen. Bekijk de vacatures.

5. Managers in verkoop, marketing, reclame, PR, R&D

Klim je als sales- of marketingprofessional op tot een managementfunctie, dan mag je rekenen op een brutosalaris van 6.228 euro per maand. Ook de gemiddelde PR of R&D Manager steekt maandelijks dit salaris op zak. Bekijk de vacatures.

6. Managers in de industrie, bouw of logistiek

Heb je een technische achtergrond of ben je ingenieur, dan mag je in een managementfunctie rekenen op 6.069 euro per maand. Dat is het gemiddelde brutoloon van managers in de industrie, delfstoffenwinning, bouwnijverheid en logistiek. Bekijk de vacatures.

7. Wiskundigen, actuarissen en statistici

Ben je een wiskundekrak of ben je een specialist in statistisch onderzoek, dan verdien je in België gemiddeld 5.155 euro bruto. Bekijk de vacatures van wiskundigen, actuarissen en statistici.


Deze gemiddelden zeggen natuurlijk weinig over de verschillen per sector of regio, maar ze bieden je wel een houvast. Veel succes met je zoektocht naar een goedbetaalde job.


Bron: FOD Economie


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.


StepStone_CV_NL
StepStone_CV_NL
StepStone_Newsletter_NL
Loading...