Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)
Tips voor het perfecte CV

Tips voor het perfecte CV

Heb je een interessante jobaanbieding gevonden? Wij geven je enkele tips die kunnen helpen bij het opstellen van een perfect CV. Zo maak je meer kans op die leuke job.

4 tips voor wie na lange tijd weer gaat solliciteren

CPIMAGE:37353|Na lange tijd weer solliciteren

Het is al enkele jaren geleden dat je nog ging solliciteren, maar nu wil je zoek naar een nieuwe job. Wat is er intussen veranderd op het vlak van solliciteren? Enkele tips om na een lange tijd weer een job te vinden.

Lees het artikel

9 tips om je CV te laten opvallen in 2017

CPIMAGE:37156|CV tips opvallen

Meer dan 260 werkgevers gebruiken de StepStone-database om de geknipte kandidaten te vinden. Update je CV of maak er een aan, en zorg er met onze tips voor dat jouw CV eruit springt.

Lees het artikel

Wat is het beste moment om te solliciteren?

CPIMAGE:36618|Moment_article

Of je CV de aandacht trekt van rekruteerder hangt van heel veel factoren af. Maar bestaat er ook zoiets als het juiste moment om je CV te versturen? Wij zochten het voor je uit.

Lees het artikel

Versterk je CV met een persoonlijke samenvatting

CPIMAGE:36522|CV-article

Een persoonlijke samenvatting is een kort stukje tekst waarin je jezelf beschrijft. Als je het goed aanpakt, vergroot zo’n korte profielschets zelfs je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Lees het artikel

6 tips om op te vallen met je CV

CPIMAGE:36224|Creative-article

Je wil tonen dat je out of the box denkt en ervoor zorgen dat jouw CV opvalt tussen de vele andere? Of je solliciteert voor een creatieve functie als designer, copywriter, marketingmanager of art director? Dit zijn onze zes tips voor een creatief CV.

Lees het artikel

5 tips: online solliciteren of beter per post?

CPIMAGE:36199|CVsending-article

Veel werkgevers geven je de keuze: solliciteren via e-mail of je CV opsturen per post. Maar welke optie heeft de voorkeur? Zo kies je de juiste manier om te solliciteren en vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Lees het artikel

7 soft skills die het verschil maken

CPIMAGE:36077|Skills-article

Nog geen ruime bagage aan ervaring en wil je tijdens het solliciteren toch het verschil maken? Dat kan door jouw specifieke (soft) skills in de kijker te zetten. Maar naar welke vaardigheden kijken werkgevers nu eigenlijk als ze je CV en motivatiebrief beoordelen? StepStone lijst 7 vaardigheden op die elke recruiter belangrijk vindt.

Lees het artikel

Gebrek aan werkevaring? Zo omzeil je deze klip!

CPIMAGE:35811|Experience-article

Ben je actief aan het sollicteren? Dan ben je misschien wel al de job van je dromen tegengekomen, maar vroeg de werkgever veel meer ervaring dan op jouw CV staat. Onmogelijk om de job in de wacht te slepen? Nee hoor, maar je zal met goed argumenten moeten komen. StepStone geeft je alvast enkele tips.

Lees het artikel

6 personal branding tips voor je CV

CPIMAGE:35636|Personal-branding_article

Jezelf beschouwen als een merk helpt je jouw sterktes te bepalen en uit te spelen. Dus waarom zou je dat principe niet toepassen op je CV, de sollicitatietool bij uitstek? Zes tips waar je meteen mee aan de slag kan.

Lees het artikel

11 tips om van jouw CV een topper te maken

CPIMAGE:37991|CV

Rekruteerders ontvangen heel wat CV’s per dag. Het is natuurlijk heel belangrijk dat de jouwe er uitspringt. Maar hoe doe je dat precies? Met deze 11 tips maak je van jouw CV een topper.

Lees het artikel

Verplegers/Verpleegsters: tekorten en loopbaanontwikkeling

CPIMAGE:34581|article3

Groot tekort aan verplegend personeel. Dit moeilijke, veeleisende beroep met onregelmatig werkuren waarbij het zorgen voor de mens centraal staat. Volgend jaar gaat de studie van 3 naar 4 jaar. Een overzicht van de beroepsmogelijkheden: ziekenhuizen, dokterspraktijken, overheidsdiensten, kinderdagverblijven, laboratoria, ...

Lees het artikel

Interieurarchitect: sfeermaker

CPIMAGE:34395|1115_V4_article_image3

De grootste trend van het moment? De comeback van cocooning, van home sweet home. Zowel in de privésector als in publieke ruimtes zijn een mooi interieur en een warme, gemoedelijke sfeer opnieuw prioriteit. De sector van interieurarchitectuur en –design leeft sinds een tiental jaar weer helemaal op na de crisis in de jaren 90. Dat merk je bijvoorbeeld aan de vele interieurprogramma’s op televisie, zoals De Huisdokter, Baksteen in de Maag of Woondromen. Tal van sectoren profiteren van deze comeback, niet in het minst de sector van interieurarchitectuur. Zo zijn er meer en meer opleidingen en beurzen voor het grote publiek. En de sector evolueert, specialiseert zich en focust bijvoorbeeld ook meer op duurzaamheid.

Lees het artikel

5 veelgevraagde vaardigheden die je misschien al hebt

CPIMAGE:36689|Skills-article

Wanneer je solliciteert, kunnen bepaalde vaardigheden hét verschil maken. Beschik je over de volgende vijf skills, dan heb je bij veel werkgevers een streepje voor.

Lees het artikel

Welk lettertype gebruik je het best in je CV?

CPIMAGE:33683|lettertype cv

Het eerste wat een werkgever opvalt als hij je CV ziet, is de lay-out en het lettertype dat je gebruikte. Geen wonder dus dat die – samen met de inhoud van je CV - je kansen op een sollicitatiegesprek beïnvloeden. Welke lettertypes volgens typografie-experts professionaliteit uitstralen en welke font types mogelijk een verkeerde indruk geven, zetten we hier voor jou op een rij.

Lees het artikel

Je CV: wat jij ziet maar werkgevers niet

CPIMAGE:36870|cv-article

Je CV levert je niet altijd het gewenste resultaat op. Eén mogelijke reden: wat jij ziet, is niet noodzakelijk wat werkgevers lezen. Neem je CV daarom even kritisch onder de loep aan de hand van deze inzichten.

Lees het artikel

Scoren met je CV? Zet dit er niet in

CPIMAGE:32131|niet in CV

Je hebt je droomvacature gevonden en wilt meteen tot actie overgaan met een perfecte sollicitatiebrief en uitstekend CV. En natuurlijk wil je graag opvallen in de massa CV’s die de rekruteerder in handen krijgt. Maar hier wordt het gevaarlijk: let op voor deze 9 doodzonden en vermijd dat jouw sollicitatie meteen in de papiermand verdwijnt.

Lees het artikel

CV: Hoe overtuig je de rekruteerder in 6 seconden?

CPIMAGE:31935|CV

Rekruteerders beslissen gemiddeld al na zes seconden of een kandidaat geschikt is of niet. In die korte tijd moet je hem/haar dus overtuigen van je kwaliteiten. En dat lukt beter met een CV dat eruit springt.

Lees het artikel

Solliciteren voor een job in HR: 10 fouten die je moet vermijden

CPIMAGE:31665|solliciteren in HR

Als je op zoek bent naar werk heb je een goed CV en een goede brief nodig. Hieronder geven wij je een lijst van enkele veel voorkomende fouten die je absoluut moet proberen te vermijden, zeker als je zelf aan de slag wil in een HR-functie.

Lees het artikel

Niet tevreden met je CV? Deze 5 dingen kan je verbeteren

CPIMAGE:31316|CV aanpassen

Heb je het gevoel dat jouw CV altijd onderaan de stapel belandt, zonder dat je een échte kans gekregen hebt? Dan is het misschien tijd om dat document eens grondig te herbekijken. Wij geven je vijf tips om je CV te verbeteren.

Lees het artikel

Toon wie je bent in je CV of brief

CPIMAGE:30231|persoonlijkheid in CV

Hoe toon je je persoonlijkheid aan je toekomstige werkgever in je sollicitatiebrief of CV? Lees het artikel op StepStone.be.

Lees het artikel

Hoe maak je een video-CV?

CPIMAGE:30220|video-CV

Scoor bij toekomstige werkgevers en maak je eigen een video-CV. Lees het artikel op StepStone.be.

Lees het artikel

Hoe vermeld je jouw talenkennis in je CV?

CPIMAGE:29681|talenkennis in CV

Je talenkennis neem je best enkel op in je CV als je ook echt meerdere talen kent. Maar hoe bepaal je precies je niveau in een bepaalde taal? En hoe verwoord je dat op een heldere manier in je CV? Enkele praktische tips.

Lees het artikel

Vind je weg in de jungle van CV’s

CPIMAGE:35750|Jungle-article

Moet een CV traditioneel en eenvoudig zijn of maak je een betere indruk wanneer je een CV maakt met behulp van Photoshop en Indesign? We geven je een paar vuistregels die je helpen met het ontwerp van het juiste CV.

Lees het artikel

Vermeld je stages en vrijwilligerswerk op je CV?

CPIMAGE:29311|stages - vrijwilligerswerk

Ben je net afgestudeerd? Dan heb je – naast je vakantie- of weekendwerk – nog maar weinig werkervaring kunnen opdoen. Maar hoe moet je je toekomstige werkgever dan overtuigen dat jij toch de beste vrouw/man bent voor de job? Je vermeldt gewoon je stages en je vrijwilligerswerk op je CV!

Lees het artikel

Hobby's vermelden in je CV: 5 tips

CPIMAGE:37414|hobby's in CV

Sommige kandidaten vermelden hun hobby’s in hun CV. Wanneer is dat een goed idee en in welke gevallen laat je ze beter weg? We geven tips.

Lees het artikel

Mag ik voor elke sollicitatie hetzelfde CV gebruiken?

CPIMAGE:28699|CV aanpassen

Je maakt meer kans op die job als je in je CV je belangrijkste eigenschappen bovenaan zet. Wij leggen je uit hoe je daar aan begint.

Lees het artikel

Drie basisregels voor je CV

CPIMAGE:28317|drie basisregels

We hebben je in onze newsletters al overladen met tips voor een perfect CV. Je kan massa’s artikels schrijven over hoe je je CV nu moet opstellen. Maar eigenlijk kunnen we al die tips samenvatten in 3 basisregels. Je lees ze in dit artikel.

Lees het artikel

Verrijk je CV met deze vaardigheden

CPIMAGE:35902|qualities-article

In je CV moet je je sterke punten, je kennis en je vaardigheden vermelden. Maar welke vaardigheden kan je zoal in je CV vermelden? Wij geven een overzicht van competenties die je kan gebruiken in je (online) CV.

Lees het artikel

5 tips voor je online CV

CPIMAGE:36385|Online-article

Een online CV is niet alleen heel handig omdat je het voor al je sollicitaties via onze website kan gebruiken, het kan je ook sneller aan een job helpen. StepStone geeft enkele tips.

Lees het artikel

Welke foto voeg je bij je CV?

CPIMAGE:25715|foto cv

De eerste vraag die je jezelf moet stellen voor je een foto bij je CV voegt, is of dat wel echt nodig is. Doe je dat toch hou dan zeker rekening met deze 5 gouden regels.

Lees het artikel

CV: vier originele voorbeelden

CPIMAGE:25012|cv origineel

Solliciteren is opvallen. Jij moet er voor zorgen dat bedrijven jou willen aanwerven. Dus je CV moet zowel qua inhoud als qua vorm het beste zijn.

Lees het artikel

Hoe pas ik mijn StepStone CV aan?

CPIMAGE:21974|CV

Vergeet zeker niet je StepStone CV aan te passen als je een nieuwe uitdaging zoekt. Niet alleen krijgen bedrijven die personeel zoeken dan onmiddellijk de juiste informatie, je online CV zal ook bovenaan de resultatenlijst komen te staan als bedrijven naar kandidaten zoeken.

Lees het artikel

Checklist voor een overtuigend CV

CPIMAGE:37791|CV

Solliciteren is jezelf verkopen. Een steengoed CV is dan ook een must. Wij geven je een checklist voor een overtuigend CV. Voldoet je CV aan al deze voorwaarden? Dan ben je klaar om je kans te wagen.

Lees het artikel

Liegen in je CV: leugen om bestwil of doodsteek voor je carrière?

CPIMAGE:21598|CV

Sommige sollicitanten gaan hun CV een beetje 'verfraaien' om positief op te vallen bij werkgevers en om aan te tonen dat ze echt het juiste profiel hebben voor de job. Maar een dergelijk leugentje zou wel eens heel negatieve gevolgen kunnen hebben. StepStone verduidelijkt wanneer de grens overschreden wordt.

Lees het artikel

Hoe schrijf je een kort maar krachtig CV?

CPIMAGE:35915|Personal-branding_article

Twee bladzijden - dat is de ideale lengte van een CV. Houd het beknopt zodat rekruteerders de belangrijkste punten van je CV snel kunnen doorlezen en onderscheiden. Je hoeft niet alles te vermelden op een CV.

Lees het artikel

5 tips: overleef met je CV de eerste selectie

CPIMAGE:37294|CV

Werkgevers en rekruteerders worstelen zich vaak doorheen stapels CV’s op zoek naar de juiste kandidaat. Zorg er dus voor dat jouw CV overtuigt.

Lees het artikel

Kies het CV dat bij jou past

CPIMAGE:27131|CV

Sommige zullen hun CV beginnen met hun opleiding, anderen met hun werkervaring, of met een mix van beide. Wij geven je een overzicht van de verschillende soorten CV’s. Zo kan jij gaan kijken welk CV het best bij jou past.

Lees het artikel

Ik ben werkloos geweest. Hoe zet ik dat in mijn CV?

CPIMAGE:27049|werkloos CV

Ben jij een tijdje werkloos geweest en weet je niet goed hoe je dat in je CV moet zetten? Een periode van werkloosheid is voor veel rekruteerders geen enkel probleem, je moet ze gewoon op de juiste manier voorstellen in je CV.

Lees het artikel

Een gat in je CV: hoe los je dat op?

CPIMAGE:19400|CV

Ben jij een tijdje werkloos geweest en weet je niet goed wat je moet doen met dat gat in je CV? Een periode van werkloosheid is voor veel rekruteerders geen enkel probleem, je moet ze gewoon op de juiste manier voorstellen in je CV.

Lees het artikel

De lay-out van je CV: 10 tips

CPIMAGE:19057|layout CV

Wat er in je CV moet staan, dat weet je intussen waarschijnlijk wel. Maar naast de inhoud is ook de lay-out heel belangrijk. Een overzichtelijke lay-out zal de werkgevers aanspreken en hen zin geven om je CV te lezen.

Lees het artikel

Onze exclusieve tips voor een origineel CV

CPIMAGE:17821|creatief CV

Met name als je solliciteert voor een creatieve functie, wordt originaliteit in veel gevallen meer op prijs gesteld dan een standaard CV. Hoe zorg je er voor dat je CV net dat ietsje meer heeft dan dat van andere sollicitanten? Dit zijn alvast onze ideeën, maar laat vooral je eigen inspiratie werken. 

Lees het artikel

10 fatale CV fouten

CPIMAGE:17700|goed cv opstellen

Om een goede kans te maken voor de job die jij wil heb je allereerst een goed CV nodig. Bij het opstellen van een CV gebeuren er veel fouten.

Lees het artikel

Het online CV werkt echt!

CPIMAGE:17371|online CV

Bij StepStone willen we dat jij je ideale job vindt. De eerste stap naar succes is het online plaatsen van je CV.

Lees het artikel

Hoe maak je indruk op een recruiter met je CV?

CPIMAGE:36082|Invitation-article

Een bedrijf krijgt voor elke openstaande vacature tientallen en soms wel honderden CV’s en brieven. Ze bekijken elk CV daarom slechts enkele seconden. Jij moet er dan ook voor zorgen dat jouw CV en brief eruit springen.

Lees het artikel

Heb je nog vragen over je CV?

CPIMAGE:14330|CV

Het is belangrijk om van je CV iets persoonlijks te maken en niet zomaar een CV over te nemen. We hebben de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Lees het artikel

Een succesvol CV: voorbeelden

CPIMAGE:9399|CV

Je CV is nu belangrijker dan ooit. Veel mensen zijn op zoek naar een job en jouw CV moet eruit springen. Hoe begin je daar nu aan? StepStone wil je graag helpen, want ook wij willen dat jij je ideale job vindt! Daarom hebben wij vijf fictieve CV's samengesteld. Het zijn geen perfecte CV's, maar we geven bij elk curriculum vitae commentaar. Zo weet jij wat goed is en wat kan verbeterd worden..en kan je onmiddellijk aan de slag met jouw CV!

Lees het artikel

Tips voor je StepStone CV

CPIMAGE:9225|CV

Wij geven je enkele tips die je zullen helpen bij het aanmaken van een succesvol StepStone CV.

Lees het artikel

Word gevonden dankzij je online CV

CPIMAGE:9154|cv

Een online CV is dé manier om je kansen op een job te vergroten. Bedrijven zullen je terugvinden in een databank als ze op zoek gaan naar nieuwe medewerkers...

Lees het artikel

Onze Channels

Loading...