Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Checklist voor een CV dat werkt

checklist CV Solliciteren is jezelf verkopen. Want jij moet de rekruteerder ervan overtuigen dat jij dé man of vrouw voor de job bent. Een steengoed CV is dan ook een must. Wij geven je vandaag een checklist voor een CV dat werkt. Voldoet je CV aan al deze voorwaarden? Dan ben je klaar om je kans te wagen.

 

 

In mijn CV staan alle elementen die belangrijk zijn

Rekruteerders willen na het lezen van je CV een antwoord hebben op al hun vragen. In je CV moet je dan ook alle elementen opnemen die relevant zijn voor de functie waar je voor solliciteert. Ervaring, opleiding, hobby's,... alles wat van belang kan zijn om de rekruteerder te overtuigen van je kwaliteiten, moet in je CV staan.

Er zit een duidelijke structuur in mijn CV

Een rekruteerder is niets met al deze informatie, als hij ze niet terugvindt. Naast de inhoud, is daarom ook de structuur van je CV heel belangrijk. Als de rekruteerder de belangrijkste informatie niet in een oogopslag terugvindt, wordt de kans op een positief antwoord kleiner. Gebruik een duidelijke structuur, met duidelijke, relevante titels.

Mijn CV ziet er verzorgd uit

Het oog wil ook wat... en dat geldt ook voor je CV. Het moet er goed uitzien. Een verzorgde lay-out nodigt meer uit om te lezen. Het vraagt misschien wat meer tijd, maar verzorg je lay-out als je wil opvallen tussen de andere CV's.

Het belangrijkste staat bovenaan

'Save the best for last', dat is dan weer een stelling die niet opgaat voor je CV. Je relevante werkervaring, relevante diploma's en certificaten moeten opvallen. Verstop ze zeker niet ergens onderaan, maar zet ze duidelijk bovenaan, dan leest de rekruteerder ze eerst en heb je zijn/haar aandacht zeker. Som ze niet alleen op, maar geef bij je werkervaring bijvoorbeeld een overzicht van de taken die relevant zijn voor je sollicitatie.

Ik geef enkel die informatie die belangrijk is voor de job waarvoor ik solliciteer

Een werkgever wil je leren kennen als hij je CV leest, maar hij moet nu ook weer niet alles over jou weten. Als je veel opleidingen gevolgd hebt, moet je die niet allemaal opsommen, enkel diegene die relevant zijn voor je sollicitatie. De lagere school moet je meestal niet vermelden.

Ik geef bij een spontane sollicitatie duidelijk aan waar ik naar op zoek ben

Weet je goed wat je wil? Zeg dat dan ook: vermeld in je CV naar welk type job je op zoek bent. Zo weten rekruteerders dit en kunnen ze er rekening mee houden als ze je sollicitatie bekijken. Dit geldt zeker voor spontane sollicitaties, en voor sollicitaties voor functies die afwijken van wat je in het verleden hebt gedaan.

De rekruteerder kan niet naast mijn contactgegevens kijken

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk uitgenodigd worden voor een gesprek! Zet je contactgegevens bovenaan in je CV, zodat de rekruteerder ze gemakkelijk terugvindt. Zet ze bij voorkeur in de hoofding, zodat ze ook op een eventuele tweede pagina te zien zijn.

Mijn CV is beknopt maar volledig

Rekruteerders hebben over het algemeen niet zoveel tijd, maak het dus niet te lang. Beperk je CV tot 2 pagina's, een langer CV wordt toch niet helemaal gelezen. Laat ook geen gaten in je CV staan, dan zullen er vragen rijzen. Ben je een tijdje werkloos geweest, geef dat dan aan.

Verwante artikels

Welk lettertype gebruik je het best in je CV?

CPIMAGE:33683|lettertype cv

Het eerste wat een werkgever opvalt als hij je CV ziet, is de lay-out en het lettertype dat je gebruikte. Geen wonder dus dat die – samen met de inhoud van je CV - je kansen op een sollicitatiegesprek beïnvloeden. Welke lettertypes volgens typografie-experts professionaliteit uitstralen en welke font types mogelijk een verkeerde indruk geven, zetten we hier voor jou op een rij.

Lees het artikel

Scoren met je CV? Zet dit er niet in

CPIMAGE:32131|niet in CV

Je hebt je droomvacature gevonden en wilt meteen tot actie overgaan met een perfecte sollicitatiebrief en uitstekend CV. En natuurlijk wil je graag opvallen in de massa CV’s die de rekruteerder in handen krijgt. Maar hier wordt het gevaarlijk: let op voor deze 9 doodzonden en vermijd dat jouw sollicitatie meteen in de papiermand verdwijnt.

Lees het artikel

CV: Hoe overtuig je de rekruteerder in 6 seconden?

CPIMAGE:31935|CV

Rekruteerders beslissen gemiddeld al na zes seconden of een kandidaat geschikt is of niet. In die korte tijd moet je hem/haar dus overtuigen van je kwaliteiten. En dat lukt beter met een CV dat eruit springt.

Lees het artikel

Solliciteren voor een job in HR: 10 fouten die je moet vermijden

CPIMAGE:31665|solliciteren in HR

Als je op zoek bent naar werk heb je een goed CV en een goede brief nodig. Hieronder geven wij je een lijst van enkele veel voorkomende fouten die je absoluut moet proberen te vermijden, zeker als je zelf aan de slag wil in een HR-functie.

Lees het artikel

Niet tevreden met je CV? Deze 5 dingen kan je verbeteren

CPIMAGE:31316|CV aanpassen

Heb je het gevoel dat jouw CV altijd onderaan de stapel belandt, zonder dat je een échte kans gekregen hebt? Dan is het misschien tijd om dat document eens grondig te herbekijken. Wij geven je vijf tips om je CV te verbeteren.

Lees het artikel

Loading...