Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

10 tips voor minder stress op het werk

Stress op het werk
Een leuke job waar we ons goed in voelen, dat willen we allemaal. Maar helaas staat werk vaak synoniem voor stress. Toch kan je het leven voor jezelf al heel wat aangenamer maken met deze tips.
1. Jouw prioriteiten

Je kan pas echt keuzes maken als je voor jezelf hebt uitgemaakt wat jouw prioriteiten zijn. Goed werk leveren is ongetwijfeld voor velen belangrijk, maar je mag ook je familie en vrienden niet verwaarlozen. Probeer uit te maken wat jouw prioriteiten zijn en besteed niet teveel tijd aan dingen die niet tot je prioriteiten behoren.

2. Ontspan

Niemand kan 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 presteren. Voorzie tijd in je agenda om te ontspannen en om tot jezelf te komen. Maak een wandeling of een fietstocht, of doe gewoon eens niets. Probeer ook in de file of in de trein de tijd te nemen om wat na te denken en te ontspannen.

3. To do lijstje

Weet je echt niet meer waar je moet beginnen? Maak dan een lijstje van wat je nog moet doen. Plan eventueel wanneer je wat zou kunnen doen, zo hoef je niet bang te zijn om iets te vergeten.

4. Durf 'neen' te zeggen

Niemand kan op verschillende plaatsen tegelijk zijn. We weten dat het niet altijd gemakkelijk is, en dat je misschien mensen zal teleurstellen, maar zeg 'neen' als je op een vraag niet kan ingaan. Je kan beter van bij het begin zeggen dat het niet zal lukken, dan op het laatste moment te moeten afhaken.LEES OOK: 'Vind je droomjob dankzij de Job App'5. Bereikbaar zijn

'Bereikbaarheid' is hét modewoord van onze maatschappij. Maar het is niet verplicht om elke seconde van de dag én nacht bereikbaar te zijn. Durf je gsm, smartphone, laptop,... uitschakelen als je echt niet gestoord wil worden. Dat kan in veel gevallen voor een pak minder stress zorgen.

6. Zonder je af

Je verliest veel tijd als je je niet volledig kan concentreren op je werk. Als je de kans hebt om je af te zonderen en op een rustige plaats te werken, maak hier dan gebruik van. Je zal zien dat je veel productiever bent als je niet gestoord wordt door telefoons en mails.

7. Beweeg

Ook een korte wandeling - al is het maar naar de koffiemachine - of een babbeltje met een collega, kunnen wonderen doen. Zo ben je even weg van je werk en kan je aan iets anders denken. Je zal zien dat je je achteraf weer veel beter kan concentreren.

8. Vraag hulp

Komt er geen einde aan die stapel werk, vraag je dan eens af of je geen hulp kan vragen aan een collega. Als iemand je kan helpen -al is het maar een uurtje- vermindert je workload misschien al aanzienlijk.

9. Vrije tijd = ontspannen

Heb je toch wat tijd vrijgemaakt voor je familie of vrienden, zorg dan ook dat je niet de hele tijd met je hoofd bij het werk zit. In je vrije tijd moet je ontspannen. Probeer jezelf te verbieden om nog aan dat stresserende project te denken.

10. Hobby

Zoek een leuke hobby en zorg ervoor dat je je 's avonds niet verveelt, want dan is de kans groot dat je toch je mails nog vlug even gaat lezen.


Wij hopen dat deze tips minder stress bezorgen op de werkvloer. Veel succes!


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.


StepStone_CV_NL
StepStone_CV_NL
StepStone_Newsletter_NL
Loading...