Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

10 tips om een topjob te vinden in 2017

Vind een topjob in 2017
Hoop je in 2017 een toffe job te vinden? Geef je zoektocht dan een kickstart door deze goede voornemens meteen in de praktijk om te zetten. Drie, twee, één, gelukkig Nieuwjaar!1. Maak een CV aan op StepStone.be   

Werkgevers voeren dagelijks zoekacties uit in onze database. Maakte je onlangs een CV aan of kreeg je CV net een update, dan verschijn jij bovenaan de lijst. Vergeet je CV op StepStone.be ook niet in te stellen als 'zichtbaar'. Zo bereik je nog meer werkgevers.

2.Update je CV

Een nieuw jaar is het moment om je CV bij te werken met nieuwe ervaringen, opleidingen en vaardigheden. Is alle info overzichtelijk en duidelijk? Dan is dit je belangrijkste sollicitatietool.


3. Gebruik je pendeltijd nuttig

Installeer de StepStone app en gebruik je tijd onderweg om jobs te zoeken. Neem eventueel je laptop mee op de trein om sollicitatiebrieven te schrijven.

4. Breng je netwerk op de hoogte

Vertel je vrienden, kennissen en professionele contacten welke job je precies zoekt. Interessante vacatures zullen des te sneller jouw richting uit komen.

5. Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Meld je aan om nieuwe jobs via e-mail of pushberichten te ontvangen, zoals de Job Agent van StepStone. Zo mis je nooit een interessante opportuniteit.LEES OOK: 'Deze 7 jobs boomen in 2017'6. Durf de telefoon te nemen

Veel werkgevers ontvangen dagelijks CV's via e-mail. Neem daarom eens de telefoon om je sollicitatie op te volgen. Bedenk vooraf wat je wil vragen en probeer zo veel mogelijk nuttige info te verzamelen.

7. Denk als een rekruteerder

Zou jij jezelf aanwerven voor een bepaalde job? Welke vaardigheden zouden er in jouw ogen nog ontbreken, of wat zou je anders willen zien? Ga na wat je minder sterke punten zijnen maak er werk van, bijvoorbeeld door een opleiding te volgen.  

8. Vraag referenties aan ex-collega's en -managers

Werkgevers leggen hun oor graag te luisteren bij mensen die eerder al met je samenwerkten. Wees hen een stapje voor en vraag je ex-managers of -collega's zelf om een korte quote of getuigenis.

9. Werk je motivatiebrief bij

Kijk eens met een frisse blik naar je motivatiebrief of laat hem nalezen door iemand anders.

10. Haal het maximum uit je LinkedIn-profiel

Zowat elke werkgever die jou googelt, komt op je LinkedIn-profiel terecht. Werk dus ook je online visitekaartje bij met nieuwe info, referenties, een portretfoto,…


We hopen dat deze tips jou al wat dichter brengen naar jouw droomjob en wensen je een succesvol 2017!


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.


Loading...