Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

10 gouden regels om op te vallen op het werk

indruk werk

Hoe zorg je ervoor dat je collega's zien dat jij je werk goed doet? Wij geven je 10 gouden regels om op te vallen op het werk.
 1. Zorg dat je zoveel mogelijk weet over alle projecten die momenteel lopen in jouw departement. Als je van veel op de hoogte bent, zullen collega's dat snel merken en dan zullen ze sneller naar jou komen als ze ergens een vraag over hebben. Op die manier zal jij steeds meer als een betrouwbaar lid van het team beschouwd worden en dat zal al snel aan de oren van het management komen.
 2. Hou voor jezelf een lijstje bij van de meest succesvolle projecten die je hebt afgewerkt. Dat zal zeker van pas komen tijdens een evaluatie- of een functioneringsgesprek Als je die projecten regelmatig eens onder de aandacht brengt van je manager, zal die ze ook misschien doorvertellen aan andere collega's en dat komt jouw reputatie alleen ten goede! Overdrijf natuurlijk niet. Je hoeft je baas niet elke dag te vertellen hoe goed jij je werk wel doet.
 3. Neem voldoende tijd om te praten met al je collega's op het werk en blijf productief. De koffiemachine kan heel belangrijk zijn voor jouw carrière. Het is dé plaats om nieuwe collega's te leren kennen. Vertel tijdens de gesprekjes in de wandelgangen bij gelegenheid ook wat meer over jouw werk. Je hoeft daarom niet al je successen op te noemen, maar zorg ervoor dat mensen weten wat jij doet in het bedrijf. Zo weten je collega's dat ze bij jou terecht kunnen bij vragen.  LEES OOK: 'Hoe voorkom je een burn-out?' 4. Stel je flexibel op. Je hoeft niet altijd onmiddellijk recht te springen als iemand anders hulp nodig heeft, maar als je je af en toe kandidaat stelt voor extra taken, zal je opvallen in de positieve zin. Managers houden van flexibele medewerkers die helpen waar nodig. Overdrijf niet, dan gaan mensen al snel denken dat je zelf niet genoeg werk hebt.
 5. Neem je verantwoordelijkheden op. Als je manager jou vraagt om een project uit te werken, zorg er dan ook voor dat je al het mogelijke doet om dat tot een goed einde te brengen en geef niet op. Als je toont dat men op jou kan rekenen, zal je respect krijgen. Je zou er versteld van staan hoe snel ook andere collega's weten dat ze op jou kunnen rekenen. 
 6. Als je een probleem hebt tijdens het uitvoeren van je job, denk dan oplossingsgericht. Wees creatief en neem als het kan het initiatief om een probleem op te lossen. Als je vindt dat jullie bijvoorbeeld efficiënter zouden kunnen werken door wekelijks een vergadering te hebben over een project, stel dat dan voor aan je manager. Iemand die ervoor zorgt dat het werk sneller en beter gedaan wordt, daar zal niemand naast kunnen kijken!
 7. Zorg ervoor dat je het bedrijf, de doelstellingen en de visie van het bedrijf door en door kent. Als je weet waar je bedrijf voor staat, kan je veel gemakkelijker voorstellen doen aan je collega's en je manager en zal je ook tijdens de smalltalk aan de koffiemachine op het werk over meer kunnen meepraten.
 8. Laat zien dat je niet bang bent van een uitdaging. Als nieuwe projecten je afschrikken en je liever gewoon elke dag verder doet met je gewone werk, zal je werk niet snel opvallen. Iemand die openstaat voor nieuwe initiatieven, zal veel sneller in de spotlight staan dan anderen.
 9. Vraag de mening van je collega's en manager over je werk. Je moet niet bang zijn om aan anderen te vragen wat ze van je werk vinden. Het zal je ten eerste helpen bij het uitvoeren van jouw job, en ten tweede zien anderen zo nog eens waar je mee bezig bent.
 10. Het klinkt misschien oppervlakkig, maar ook je uiterlijk speelt een belangrijke rol als je wil opvallen. Als je professioneel gekleed bent, zal je gemakkelijker au serieux genomen worden. Kom je elke dag in sneakers en sweater naar het werk? Dan doe je je werk ongetwijfeld even goed als je buur die een maatpak draagt, maar mensen die je niet goed kennen, zullen je minder snel als serieus beschouwen.

Twijfel dus niet en maak er werk van. Zorg dat iedereen weet wat jouw job is en dat je ze nog goed doet ook. Misschien komt jouw naam dan wel op de lijst van potentiële kandidaten bij een eventuele promotie. Veel succes!


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.


Loading...