Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Belg solliciteert via e-mail

e-mail

Brussel, 25 augustus 2010 - De overgrote meerderheid van de Belgen solliciteert het liefst via e-mail. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone. Aan het onderzoek namen meer dan 11 000 jobzoekers uit acht Europese landen deel. Solliciteren per brief is duidelijk niet meer populair, slechts een kleine minderheid stuurt nog een brief om zich kandidaat te stellen.

Bijna 70% van de Belgen solliciteert via e-mail, dat is 10% meer dan in 2006. Het aantal mensen dat met een online sollicitatieformulier solliciteert, bleef nagenoeg stabiel, het steeg slechts lichtjes tot 21% op dit moment. Het aantal mensen dat zich kandidaat stelt per brief ligt zeer laag. Slechts 4% van de Belgen gebruikt deze methode.

"Ons onderzoek bevestigt dat sollicitaties per brief uit de mode zijn. Dat verbaast ons ook niet omdat bijna iedereen tegenwoordig online een job zoekt. Het is normaal dat kandidaten zich dan ook online kandidaat stellen. Veel bedrijven vragen bovendien om online te solliciteren omdat ze dan de sollicitaties gemakkelijk kunnen beheren in hun online systeem", zegt Jan Heiremans, Country Manager van StepStone België.

Er zijn duidelijk verschillen te merken tussen de Europese landen. In Duitsland zijn sollicitaties per brief bijvoorbeeld nog meer in trek dan in andere landen (13%). Denemarken is koploper voor wat betreft de sollicitaties per mail. Maar liefst 79% van de Denen solliciteert per mail.

Een overzicht van de resultaten vindt u op StepStone.be
 

Loading...