Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Belg solliciteert via e-mail

e-mail

Brussel, 25 augustus 2010 - De overgrote meerderheid van de Belgen solliciteert het liefst via e-mail. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone. Aan het onderzoek namen meer dan 11 000 jobzoekers uit acht Europese landen deel. Solliciteren per brief is duidelijk niet meer populair, slechts een kleine minderheid stuurt nog een brief om zich kandidaat te stellen.

Bijna 70% van de Belgen solliciteert via e-mail, dat is 10% meer dan in 2006. Het aantal mensen dat met een online sollicitatieformulier solliciteert, bleef nagenoeg stabiel, het steeg slechts lichtjes tot 21% op dit moment. Het aantal mensen dat zich kandidaat stelt per brief ligt zeer laag. Slechts 4% van de Belgen gebruikt deze methode.

"Ons onderzoek bevestigt dat sollicitaties per brief uit de mode zijn. Dat verbaast ons ook niet omdat bijna iedereen tegenwoordig online een job zoekt. Het is normaal dat kandidaten zich dan ook online kandidaat stellen. Veel bedrijven vragen bovendien om online te solliciteren omdat ze dan de sollicitaties gemakkelijk kunnen beheren in hun online systeem", zegt Jan Heiremans, Country Manager van StepStone België.

Er zijn duidelijk verschillen te merken tussen de Europese landen. In Duitsland zijn sollicitaties per brief bijvoorbeeld nog meer in trek dan in andere landen (13%). Denemarken is koploper voor wat betreft de sollicitaties per mail. Maar liefst 79% van de Denen solliciteert per mail.

Een overzicht van de resultaten vindt u op StepStone.be
 

Verwante artikels

Ben je single? Vind een job, het helpt!

CPIMAGE:16440|amour

Meer dan één op vier Belgen heeft al eens een relatie gehad op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone.

Lees het artikel

Bedrijven rekruteren opnieuw in 2010

De rekruteringsmarkt in België zal heropleven in 2010. Veel bedrijven zullen opnieuw mensen aanwerven en veel werkenden zullen op zoek gaan naar een interessantere job.

Lees het artikel

We lusten onze collega's net niet rauw

CPIMAGE:9641|collega

De economische recessie zal de concurrentie tussen collega’s in Belgische bedrijven vergroten. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone en The Network waar 15 500 jobzoekers aan deelnamen.

Lees het artikel

Liever geen vrienden op het werk

Twee derde van de Belgen zal vrienden en kennissen niet aanraden om te solliciteren bij het bedrijf waar zij werken.

Lees het artikel

Jobs bij KMO’s worden steeds populairder

Steeds meer mensen willen voor een KMO werken. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone waar meer dan 31 000 jobzoekers aan deelnamen.

Lees het artikel

Loading...