Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Belg solliciteert via e-mail

e-mail

Brussel, 25 augustus 2010 - De overgrote meerderheid van de Belgen solliciteert het liefst via e-mail. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone. Aan het onderzoek namen meer dan 11 000 jobzoekers uit acht Europese landen deel. Solliciteren per brief is duidelijk niet meer populair, slechts een kleine minderheid stuurt nog een brief om zich kandidaat te stellen.

Bijna 70% van de Belgen solliciteert via e-mail, dat is 10% meer dan in 2006. Het aantal mensen dat met een online sollicitatieformulier solliciteert, bleef nagenoeg stabiel, het steeg slechts lichtjes tot 21% op dit moment. Het aantal mensen dat zich kandidaat stelt per brief ligt zeer laag. Slechts 4% van de Belgen gebruikt deze methode.

"Ons onderzoek bevestigt dat sollicitaties per brief uit de mode zijn. Dat verbaast ons ook niet omdat bijna iedereen tegenwoordig online een job zoekt. Het is normaal dat kandidaten zich dan ook online kandidaat stellen. Veel bedrijven vragen bovendien om online te solliciteren omdat ze dan de sollicitaties gemakkelijk kunnen beheren in hun online systeem", zegt Jan Heiremans, Country Manager van StepStone België.

Er zijn duidelijk verschillen te merken tussen de Europese landen. In Duitsland zijn sollicitaties per brief bijvoorbeeld nog meer in trek dan in andere landen (13%). Denemarken is koploper voor wat betreft de sollicitaties per mail. Maar liefst 79% van de Denen solliciteert per mail.

Een overzicht van de resultaten vindt u op StepStone.be
 

Verwante artikels

KMO’s profiteren van crisis

KMO’s zijn nog steeds populair bij jobzoekers. Het aantal mensen dat interesse heeft in een job bij een KMO is de voorbije twee jaar zelfs nog lichtjes gegroeid.

Lees het artikel

Rekruteren via social media: zwakke ROI

Uit Europees onderzoek door StepStone blijkt dat sociale netwerken niet efficiënt zijn voor het rekruteren van personeel De helft van de werkzoekenden in Europa gebruikt sociale media om een geschikte job te vinden, maar slechts een minderheid solliciteert effectief via een sociaal netwerk. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone. Bijna 4 op tien bedrijven gebruikt sociale media om kandidaten te vinden, maar de ROI van deze manier van rekruteren is zeer laag.

Lees het artikel

Ben je single? Vind een job, het helpt!

CPIMAGE:16440|amour

Meer dan één op vier Belgen heeft al eens een relatie gehad op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone.

Lees het artikel

Facebook geen invloed op sollicitaties

De kans is klein dat je tijdens een sollicitatiegesprek vragen zal krijgen over je profiel op Facebook, Netlog of andere social media. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van StepStone, één van de grootste Europese jobsites

Lees het artikel

Waarom geraken vrouwen moeilijker aan de top?

Vrouwen die carrière willen maken, botsen niet alleen op een glazen plafond, maar worden op allerlei manier gehinderd op hun weg naar de top.

Lees het artikel

Loading...